Diplom G1Diplom G2

SE*OneCorner Cats

Raspresentation

Neva masqurade & Sibirisk katt
Neva masqurade och sibirisk katt är en intilligent och nyfiken ras som med glädje följer sin familj i hälarna samtidigt som de gärna ”pratar”. De är lättlärda och det är inte ovanligt att de gillar att plaska med och i vatten och att apportera mindre leksaker.

Neva masqurade är en ”maskad” sibirisk katt, det vill säga ansiktet, benen och svansen har en mörkare färg medan kroppsfärgen är generellt ljus och ögonen är blå – till skillnad från de traditionella färgerna hos en sibirisk katt.

Päls
Pälsen är mycket tät – relativt kort på ryggen och lång kring hals, bröst och bakben. Överpälsen är vattenavstötande och känns något hård vid beröring. Svansen är medium lång och tjock med rundad svanstipp och täckt runt om med kraftiga hårstrån.

En neva masqurade och sibirisk katt kräver relativt lite pälsvård eftersom den inte tovar särskilt mycket.

Storlek och utseende
Neva masqurade och sibirisk katt är kraftig och muskulös med stora, runda tassar, lång svans och kort, kraftig hals.

Huvudet är lite längre än det är brett, mjukt rundat med lätt rundad panna och välutvecklade, högt satta kindben. Nosen är bred och medium lång. Profilen har en svag inbuktning med inget stop – i profil ger nosens övre linje ett lätt rundat intryck. De något snedställda blå ögonen (neva masqurade) är stora och lätt ovala med rundad form nedtill och är placerade brett isär. Öronen är medium i storlek, svagt framåtlutande med öppen bas och runda öronspetsar med tofsar.

Som de flesta större kattraser utvecklas neva masqurade och sibirisk katt relativ långsamt och det kan ta flera år innan den nått full fysik.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK